Populära modifikationer för bilen

Beroende på vilken typ av modifikationer du vill ha kan det kosta en hel del att modifiera en bil. Så varför betala mer för själva bilen än vad du måste? Bilförsäljaren Riddermark Bil säljer begagnade bilar med garanti. Och sortimentet är brett. Här hittar du kombibilar som passar familjen såväl som sportiga lyxåk. Alla är genomgångna och servade med komplett dokumentation så att du kan känna dig säker på att du gör ett bra köp. Om du vill modifiera din bil bör du först säkerställa att det du ska göra inte är olagligt. Därefter är det en bra idé att höra efter med ditt försäkringsbolag eftersom din premie kan förändras till följd av modifikationen.

Turboladdare

Det skulle aldrig falla oss in att uppmuntra någon till att bryta mot lagen, men visst tusan är det kul att köra fort? Det är det många som tycker och det är därför ingen överraskning att olika typer av turbosystem är en vanlig form av modifiering. De flesta av dem fungerar genom att boosta in mer luft i motorn vilket gör att den får mer kraft.

Omlackering

Vi är lika fåfänga med våra bilar som vi är med oss själva. Men det är väl rimligt, en snygg bil är lika mycket någonting som signalerar vilka vi är som kläderna vi bär. Att lackera om en bil är en utmaning och kostar faktiskt mer än vad man kan tänka sig.

Sportstolar

Att sätta sportstolar i bilen ser inte bara coolt ut, de är ofta betydligt bekvämare än sätena som kom med bilen. Se upp bara, det är inte lagligt att sätta vilka sportsäten som helst i en vanlig bil. Det finns dock tillverkare som riktat in sig på att göra sportstolar för vanligt vägbruk.

Fjädringen

Att uppgradera fjädringen är tveklöst en av de mest populära modifikationerna alla kategorier. Anledningen är förstås att det är en av de modifikationer som har störst betydelse för hur bilen är att köra. Om modifieringen utförs av en duktig mekaniker kör bilen bättre och det går att optimera den så att den passar din körstil.

Lustgassystem

I filmer som handlar om streetracing brukar det alltid finnas åtminstone en karaktär som sjunger lustgasens lov. I verkligheten är det ett av enklaste och billigaste sätten att addera gott om extrakrafter till bilen. En lustgastank fungerar på så sätt att den pumpar in mer syre i motorn vilket gör att bränsleförbränningen ökar. Boosten funkar dock såklart bara så länge som det finns lustgas kvar.

Chiptriming

Chiptrimning var en typ av modifikation som var i ropet för drygt 10 år sedan då många skaffade det ovetandes om att det var olagligt. Idag kallas det lika ofta för motoroptimering och det finns legala alternativ att välja bland. En väl utförd motoroptimering har potential att minska bränsleförbrukningen och göra att du kan få fler hästkrafter ur bilen.