Ordning och reda i bilen

En bil kan ofta bli ett sådant ställe där diverse saker hamnar. Man kanske inte plockar ut allt direkt när man kommer hem från en storhandling, glass-papper ligger kvar sedan utflykten och verktyg finns huller om buller. Löst liggande saker kan dock vara väldigt farligt att ha i bilen och alla blir glada av att köra en bil där det är ordning och reda.

Rätt bilinredning gör det lätt att hålla ordning

Med ett modulsystem som innehåller hyllor, skåp, lådor och kanske ett dubbelt golv i en skåpbil får man plats med en hel del extra saker. Förvaringen gör det också lättare att hålla ordning i bilen då varje sak får sin plats och dessutom slipper man att sakerna flyttar på sig när man kör. Det är också betydligt mindre risk att träffas av lös last om man behöver bromsa hårt eller om man krockar.

Städa bilen

En ren bil gör vem som helst glad och vem tycker inte om känslan och doften av välstädad bil? Se till att städa ur bilen med jämna mellanrum. Då slipper du skador på klädsel, vinyl och annan inredning. När du tar ut gummimattor och annat kan du också snabbt se om det blivit fuktfläckar under dem vilket kan tyda på hål i underredet.

Att städa bilen behöver inte vara svårt eller ta lång tid om det görs relativt ofta. I regel räcker det med att dammsuga ur bilen, att torka av ytorna och att tvätta mattorna. Man kan också vid behov tvätta klädseln med lämpligt medel. Ta också ut onödig last och annat skräp i samband med städningen så hålls bilen alltid i gott skick. Att köra runt med tung och onödig last kan dessutom göra så att bilen drar mer drivmedel, något man helst vill undvika för ekonomins och även miljöns skull.

Bilen som arbetsredskap

Många använder också bilen som arbetsredskap. Det kan vara för att frakta olika saker, för att reparera bilar som gått sönder längs vägen eller så är bilen en plats man övernattar på. Om bilen används i arbetet är det än viktigare att man verkligen hittar det man ska i den och ska man köra kunder och visa ett gott ansikte utåt kan bilen ofta vara en sådan sak som man missar. En smutsig och nedskräpad bil är inget som gör ett gott intryck och det bör man ha lite extra koll på.