Ljud och Media i bilen

 

Att få bra ljud i bilen kanske inte är det lättaste. Att köpa en bra stereo och bra högtalare räcker inte alltid till.

Det vanligaste förr vara att nya bilar hade en slags stereo som standard och dessa var rätt enkla anläggningar, det var ofta en analog radio och med tillhörande kassettspelare eller CD spelare som var kopplade till två eller fyra högtalare. Enkelt men det funkar som standard.

I dagens samhälle är ljudmiljön i bilar en helt annan värld. Det finns både analoga och digitala enheter att brottas med, CD spelare, DVD spelare, digital och analog radio, MP3 spelare, satellitradio, satellitnavigator, hörlurar, surround högtalare och inte minst alla mobiltelefoner. Alla dessa vill man helt eller i alla fall delvis integrera med bilen ljudsystem.

Detta sätter stor press på dagens biltillverkare, inte bara att de ska kunna integreras utan att kvalitet på högtalare, anläggningar och att ha lätt tillgång till systemet vid aux portar och usb portar och liknande. Sen är det klart att ett system aldrig blir bättre än dess komponenter så kvalitet, tillgänglighet och mångfald är idag en nödvändighet. Dessutom avancerade satellitsystem med gps och internet blir alltmer vanligt.